Museum evolutie

Hoe evolutie plaatsvindt

Museum evolutie

De evolutie van mens en dieren is ontzettend interessant. Mensen en dieren evolueren nog steeds. Zo hebben sommige mensen wel nog een stukje staartbeen terwijl andere dit niet meer hebben. Ook verstandskiezen, de achterste kiezen van het gebit krijgt niet iedereen meer. De ene persoon heeft veel lichaamshaar terwijl de ander helemaal niets heeft. Dit zijn allemaal verschijnselen die te maken hebben met de evolutie van de mens. Wat je niet meer nodig hebt verdwijnt vanzelf. In het museum van de evolutie leer je hier alles over.

Evolutie van de mens

Het verliezen van de vacht en de ontwikkeling van een taal heeft er voor gezorgd dat de moderne mens zich van een harige op vier benen lopende primaat heeft ontwikkeld tot een rechtop lopende mens: De homo sapiens De moderne mens heeft net als alle andere aapachtige een gemeenschappelijke voorouder. De primaten oermoeder die 65 miljoen jaar geleden heeft geleefd. Deze oermoeder wordt Ida genoemd. Ongeveer 10 miljoen jaar geleden heeft de gemeenschappelijke voorouder van de Afrikaanse mensapen en de mens geleefd. Van deze mensachtige die Lucy is genoemd is een compleet skelet gevonden in Afrika. 7 miljoen jaar geleden is er een tak afgeleid waaruit de moderne mens is ontstaan. . Deze evolutie heeft een heel scala van succesvolle en minder succesvolle mensachtige opgeleverd. De succesvolste mensachtige waren diegene die taal ontwikkelde. Door het ontstaan van een taal werden de hersenen groter. Ook hebben er zich andere gebeurtenissen voorgedaan waardoor het fysieke uiterlijk van de mens veranderd is, zoals monogamie.
Na de intrede van monogamie zijn de dolkvormige hoektanden verdwenen die zij gebruikten voor het vechten met andere mannetjes. Door de beheersing van vuur werd het eten minder hard en hoefde er niet meer zoveel gekauwd te worden. Kauwspieren en het gebit werden kleiner zodat er minder spiermassa rondom de schedel kwam te zitten waardoor de hersenen meer plek hadden om te groeien. Zo zijn er nog talloze weetjes over de evolutie van de mens die je in het museum van evolutie te weten kan komen.

Evolutie van de vogel

In de 18e eeuw werd er aan Darwin gevraagd hoe de vleugels van vogels waren geëvolueerd. Want, ja vogels zijn vogels omdat ze vleugels hebben, maar wanneer kregen bepaalde schepsel dan vleugels om mee te vliegen? Volgens de theorie van Darwin ontstonden fysieke veranderingen omdat die een bepaald voordeel gaven op dat moment. Evolutie had geen doel maar was meer een noodzaak. Wel gelet op het feit dat evolutie natuurlijk langzaam gaat. Het is niet zo dat er opeens een dier uit een ei kwam met vleugels. Eerst kwam er een moment dat de eerste vogels halve vleugels hadden. Dit is een tussenstap in de evolutie naar vleugels toe. De vraag is natuurlijk waarom die vleugels ontstonden en wat het nut ervan was als ze er toch nog niet mee konden vliegen. Je ontdekt het in het museum van evolutie.

MEER ARTIKELEN

Industriële revolutie

De 1ste televisie

technologie

invloed op milieu​​

RECENTE BERICHTEN